18 friska fläktar…..

….precis så många hade vi i Orion med oss till Uppsala för den första deltävlingen i Upplandsupen. När tävlingen var över hade vi Jonte och debutanten Richard 1:a och 3:a med Alicha på en finfin 4:e plats, se upp grabbar. Santtu kämpade på och det resulterade i en 2:a plats. Sedan till getingboet i positiv bemärkelse. Lukas 1:a, Hannes 2:a och Andreas 3:a i 10-11 år. Ska bli intressant att följa grabbarnas fightande på banorna i sommar.
Nedan följer en liten sammanfattning av dagens tävling.

Lördag 9 maj

-7 år

I det första heatet var Alicha enda Orionåkare, men vilken kämpe. Hon tog för sig direkt och blev med två 2:a latser och en 3:e plats klar för A-final. I det andra så var det fyra Orionåkare. Jonte och Richard blev 1:a respektive 2:a i samtliga heat. Liam och Viktor hade en riktig batalj och det var till slut Viktor som drog det längsta strået, den här gången. Liam vann sin B-final. Jonte vann A-finalen. Richard slog till med en pallplats direkt i sin första tävling och blev 3:a. Alicha blev 4:a, Viktor 5:a och Liam på en 9:e plats.
Grattis Jonathan till segern och Richard till 3:e platsen!

1:a Jonathan Mattsson, MK Orion, 2:a Fabian Persson, ÖMK, 3:a Richard Gustavsson, MK Orion

1:a Jonathan Mattsson, MK Orion, 2:a Fabian Persson, ÖMK, 3:a Richard Gustavsson, MK Orion.

8-9 år

Det var sju åkare för dagen i en här klassen. Från Orion var det Santtu och Felix. Santtu var på hugget idag och med en segar och 2 2:a platser hade segerchans, men då krävdes en seger i det fjärde heatet. Det blev en fin andraplats i det fjärde och en 2:a plats totalt. Felix hade en stukad fot så han kunde inte göra sig själv rättvis samt at han körde mot dom som var äldre, men han kommer igen, det är jag säker på. Felix blev 6:a..
Grattis Santtu till 2:a platsen.

Santtu nr 323

Santtu nr 323

10-11 år

För dagen 13 deltagare, varav sex från Orion. Det var Hannes, Lukas, Andreas, Martin, Johan och debutanten Pontus. Pontus kämpade och slet och det blev till slut en 5:e plats i B-finalen. Bra jobbat Pontus! För dom andra så blev det en rafflande A-final. När krutröken hade lagt sig så hade Lukas vunnit, Hannes blev 2:a och Andreas snöt 3:e platsen. Johan cyklade till sig en fin 6:e plats och Martin blev Sjua. Pontus blev 13:e totalt.
Grattis till segern Lukas, 2:a platsen Hannes och till 3:e platsen, Andreas!

Dagens segrere Lukas Messing nr 195.

Dagens segrere Lukas Messing nr 195.

12-13 år

Där återfanns Robin G och Casper. Det var första tävlingen för Casper och han gjorde det bra. Robin hade det lite motigt idag. Inmocyfafag Det blev B-final för killarna, där Robin segrade före Casper. Bra kämpat killar.
Casper på starten nr 979.

Casper på starten nr 979.

14+

Robin M, Jens och Christoffer utkämpade en del dueller under dagen. Robin M gick till A-final, medan Jens och Christoffer hamnade i B-final. Christoffer vann B-finalen före Jens. För Robin blev det en 4:e plats i A-finalen.
Christoffer nr 86, Jens nr 23.

Christoffer nr 86, Jens nr 23.

//Lasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>