Malmoe/Copenhagen efter dag 1….och 2….

På lördagen avgjordes den första av två tävlingar på Malmös bana. Vädret var skiftande. Det bjöds på regnskurar, solsken och ständig blåst, men det är ju som bekant lika för alla. Nedan följer en kort sammanfattning av våra cyklisters framfart.
Jonathan, Robin och Andreas

Jonathan, Robin och Andreas

LÖRDAG

P -8 år

Jonte hade det lite motigt idag och missade a-finalen med minsta möjliga marginal. I b-finalen visade han vad han kan och vann säkert. En nionde plats totalt.
P -12 år

Robin Gunnarsson och Andreas Mattsson skulle brottas mot en massa danskar och några svenskar. Robin gjorde det mycket bra och det blev semifinal. Även Andreas gick till semifinal efter bra körning i kvalheaten. Semi 1 med Robin. Robin kom efter redan från start och blev till slut sexa i semin. Andreas hade det lika motigt och han blev femma. B- final för killarna. Andreas tog hand om taktpinnen direkt och vann den säkert. Robin blev femma efter bra körning. Andreas nia och Robin 13 kille.

Nu blickar vi fram mot tävlingen i Köpenhamn. Den slutade som följer. Vädret var både bättre och sämre i Köpenhamn. Strålande sol ena sekunden, hällregn den andra dock ingen blåst….vilket var positivt.

SÖNDAG

P -8 år

Jonte var hade det jobbigt med banan och alla danskar. Det blev två sjätteplatser ovh två sjundeplatser. I totalen sett över dom båda tävlingarna så slutade Jonte på en sjundeplats.
P -12 år

Robin och Andreas även idag i varsitt heat. Även idag blev det semifinal för dom båda efter bra cykling i kvalet. Dom hamnaade naturligtvis i samma semifinal. Det skulle snabbt visa sig att den åtråvärda fjärdeplatsen skulle just dessa två fightas om. På den andra rakan så satsade Robin och var på väg förbi, då han landade snett med framhjulet och föll på den mjuka banan. Hade vart kul med en fight in på mållinjen. Nu tog Andreas den sista platsen. I finalen så gjorde han ett misstag i första kurvan och kom aldrig ikapp. Han slutade på en åttondeplats och blev ialla fall bäste svensk. Totalt blev Andreas åtta och Robin tolva.

//Lasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>