NM 2009

NM avgjordes i år på Malmös fina bmx bana. Vädret var fantastiskt, varmt, bra bana, mycket folk och framförallt bra BMX. Vi i Orion hade 12 cyklister på plats, representerade i flera klasser. Bäst gick det för Robin Mattsson som knep en bronspeng i Cruiser ELIT. Nedan följer en liten sammanfattning.

FREDAG

Cruiser ELIT

Cruiser ELIT och Cruiser junior blev ihopslagna för att det var för få anmälda. Robin Mattsson lyckades bäst med en 3:e plats, Christoffer Frödin slutade på 5:e plats med Jens Mattsson tätt efter på en 6:e .
Grattis Robin till 3:e platsen.

Robin M nr 1

Robin M nr 1

.

LÖRDAG

P -6 år

Viktor Haeger-Sjöström gjorde sitt första NM och gjorde det jättebra. Viktor började med en 2:a plats följt av tre 4:e platser. Totalt blev Viktor 4.
Viktor Haeger-Sjöström

Viktor Haeger-Sjöström

P 7 år

I den här klassen fanns Jonathan Mattsson och han körde jättebra i sina kvalheat. Han tog sig galant vidare till finalen. Väl där så fick han en dålig start och kom aldrig ikapp och slutade på en 6:e plats. Enligt han själv så var han inte nöjd med insatsen i finalen
Jonathan Mattsson

Jonathan Mattsson

P 8 år

Felix Haeger-Sjöström cyklade jättebra även han och tog sig övertygande vidare till final. Väl där så hamnade han efter lite direkt och slutade även han på en hedrande 6:e plats. Bra jobbat Felix.

Felix Haeger-Sjöström

Felix Haeger-Sjöström

P 9 år

Här hade vi två debutanter i så här stora sammanhang. Det var Jesper Larsson och Johan Jansson-Björk. Dom hamnade i varsitt kvalheat. Jesper körde lite avvaktade men tog för sig allt eftersom tävlingen pågick. Jesper tog sig dock inte vidare. Men bra gjort ändå Jesper. För Johans del så var han hårfint nära att gå vidare, men en sämre placering i det sista kvalheatet förstörde avancemanget. Bra kämpat Johan.

Johan Jansson-Björk

Johan Jansson-Björk

Jesper Larsson

Jesper Larsson

P 10 år

Här fanns Johan Gustavsson. Han fick slita i kvalet och gjorde det så bra att det blev en finalplats i belöning. När starten i finalen gick så hamnade han efter och han fick slita för att försöka komma ikapp. Men som alla vet så är det inte så lätt att ta igen förlorad mark. Han blev till slut 7:a i finalen.
Johan Gustavsson

Johan Gustavsson

P11 år

En tight klass, fyra kvalheat, semifinal och slutligen final. Skulle bli intressant om Andreas Mattsson, Lukas Messing och Hannes Haeger skulle nå ända fram. Andreas började med två heatsegrar och en 3:e plats och vidare till semifinal. Lukas och Hannes hamnade i samma heat och dom hade sina duster. Lukas ramlade i sina två första heat. Båda gångerna i tredjekurvan. Han gjorde dock ett mycket bra sista heat som bevisar att han kan. Hannes cyklade fort på sin nya cykel och tog sig vidare till semifinal. Andreas och Hannes i varsitt semifinalheat. Andreas kom iväg bra och cyklade övertygande och tog en hett eftertraktad finalplats. För Hannes del så tog det slut i semifinalen, han körde jättebra men det räckte inte. I finalen så var Andreas med och fightade om 3:e platsen, men fick se sig besegrad av Simon Sund, KBA. Men han var jättenöjd ändå.
Andreas Mattsson

Andreas Mattsson

Hannes Haeger, Lukas Messing

Hannes Haeger, Lukas Messing

P 17+

Christoffer Frödin och Jens Mattsson hade en tuff uppgift framför sig. Fyra kvalheat, semifinal och final. Killarna övertygade i kvalheaten och tog sig båda till semifinal. Väl där så hamnade dom i samma semifinal. Bäst gick det för Christoffer som var snubblande nära att gå vidare, men det blev en femteplats. För Jens blev det en 7:e plats.
Christoffer Frödin

Christoffer Frödin

Jens Mattsson

Jens Mattsson

ELIT Men

Få deltagare, endast 10st. Robin Mattsson hade en tuff dag och slutade på idel 5:e platser och gick inte vidare, tyvärr.
Robin Mattsson

Robin Mattsson

//Lasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>