Premiär för Svenska Cupen i Lerum

Till dom här två deltävlingarna så var vi 9 anmälda. Det var som sagt premiär för Lerums nya bana. På fredagen så var det fri träning, alla passade på att ta tillfället iakt och känna på den nya banan. På lördagen så blev det tre pallplatser, Felix blev 3:a i -8år, Johan blev 2:a i -10år. Christoffer drog till med en 3:e plats i 17+. På söndagen blev Felix 3:a, Jens 2:a och Christoffer 3:a. Nedan förljer ett litet sammandrag.

Lördag 23 maj

-8 år

Felix och Jonte hade sina bataljer denna dag. Felix var den något starkare och blev trea före Jonte på en 4:e plats. Bra kämpat killar.
Grattis Felix till 3:e platsen.

Felix och Jonte

Felix och Jonte

-10 år

Där återfanns Johan och som han körde. Idel topplaceringar i kvalheaten. Det bådade gott inför finalen. Där slutade Johan på en imponerande 2:a plats. Jätte kul för Johan.
Grattis Johan till 2:a platsen.

1:a Oscar Jägestedt, Malmö, 2:a Johan Gustavsson, MK Orion BMX, 3:a Rasmus Söderblom, ÖMK.

1:a Oscar Jägestedt, Malmö, 2:a Johan Gustavsson, MK Orion BMX, 3:a Rasmus Söderblom, ÖMK

-12 år

En riktig tuff klass. Andreas och Hannes i samma heat, Robin i det andra. Robin hade det tufft och det blev en b-final för honom. B-finalen vann han på ett strålande sätt, räddade dagen lite. För andreas del så blev det tre tredjeplatser och a-final. Hannes nådde a-final med minsta möjliga marginal. Han tappade nämligen kedjan i det sista kvalheatet och sprang imål. I finalen som var ett riktigt getingbo så blev Hannes 7:a och Andreas blev 4:a. Bra jobbat killar.

Robin Gunnarsson nr 270

Robin Gunnarsson nr 270

17+

Jens och Christoffer hamnade i samma heat. Tuffa dueller att se fram emot. Cristoffer var snäppet bättre än Jens idag och i a-finalen så blev Jens 4:a och lite överraskande så knep Christoffer en tredjeplats..
Grattis Christoffer till 3:e platsen.
Är den äkta tro?

Är den äkta tro?

ELIT herrar

Robin hade en motig dag. Han kraschade på uppvärmningen och kunde inte göra sig själv rättvis. Det blev en b-final och han blev 2:a och totalt en 10:e plats.
Robin Mattsson

Robin Mattsson.

Söndag 24 maj

-8 år

Felix och Jonte hamnade ivar sitt heat då det till kommit åkare. Felix cyklade övertygande och gick vidare till final, liksom Jonte. Men han vurpade i sista kvalheatet så det var med en hårsmån han gick vidare. A-finalen såg ut som igår. Jonte låg trea efter halva varvet, Felix smet förbi och blev trea, Jonte blev fyra. Kul att se er cykla killar.
Grattis Felix till 3:e platsen.

Jonte

Jonte

-10 år

Johan cyklade även idag med stor vilja och intensitet. Han var med där framme hela tiden. I a-finalen så blev det tajt i en kurva och han tappade lite. Men en fin 4:e plats blev det ialla fall.

Johan Gustavsson

Johan Gustavsson

-12 år

Om det var tufft på lördagen, så var det ännu värre på söndagen. Alla tre Orion åkare i samma heat. Bäst gick det för Andreas som med tre tredjeplatser gick till a-final. Tyngre gick det för Hannes och Robin som inte räckte till idag. Det blev b-final. Väl där så vann Robin även idag, hannes blev trea. För Andreas del så var det bara att släppa loss. Det såg bra ut till andrakurvan då det blev trångt och han tappade lite till täten, men kämpade sig tillbaka och knep en 4:e plats även idag.
Hannes strax efter Andreas

Hannes strax efter Andreas

17+

Jens och Christoffer hamnade i varsitt heat idag. Idag var Jens mer på hugget och avanserade till a-final, liksom Christoffer som övertygade i sina heat. En intressant a-final väntade. Jens tog kommandot, christoffer kom tillbaks, men i andra kurvan avgjordes det. Christoffer blev lite trängd och kom högt upp ikurva och tappade till dom före. Men en bra avslutning så blev det även idag en tredjeplats. Jens körde suveränt och det blev en 2:a plats.
Grattis Jens till 2:a platsen och Christoffer till 3:e platsen.
Jens Mattsson

Jens Mattsson

ELIT herrar

Även idag hade Robin en motig dag. Med sviter efter kraschen så blev körningen därefter. Det blev en b-final även idag. Den vann han övertygande och det blev en 9:e plats.
Robin Mattsson

Robin Mattsson.

//Lasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>