SM, en Orion succe

I lördags så gick SM på Märstas kraftigt ombygda bana. Spännande och se hur åkarna skulle lösa detta. Vädret var perfekt för BMX racing. Det gjorde ju inte saken sämre av att SVT gjorde ett inslag som visades på sportnytt. Klicka på länken för att se inslaget.

Lördag 4 juli

-6 år

Endast ett heat i denna klass. Liam och Viktor försvarade våra färger och som dom gjorde detta. Lille Viktor drog det längsta strået och vann SM, med Liam på en fin tredjeplats. Bra kört killar, ska bli kul att följa er.
Grattis Viktor till segern och Liam till 3:e platsen.

bild

bild

F -8 år

Tjejerna hade för första gången en egen klass, jättekul. Alicha var på ett strålande cykelhumör. Hon blev tvåa i samtliga kvalheat, lovade gott inför det avgörande fjärdeheatet. Efter en lång väntan så var det dags att köra det avgörande heatet. Även där blev det en säker andraplats, bra Alicha.
Grattis Alicha till 2:a platsen.

-8 år

Två heat för dagen. Jonte, Felix och Max i samma kvalhet. Jonte och Felix gick till a-final efter att ha kontrollerat heaten bra. För Max så blev det en b-final. Den vann han på ett strålande sätt efter en spurtduell. I a-finalen så blev Felix tvåa och Jonte fyra, otroligt bra kämpat killar.
Grattis Felix till andra platsen.

bild

bild

-10 år

Även här två kvalheat. Två SM-debutanter, Jesper och Johan J-B och Johan G som vart med ett tag nu. Johan J-B, och Jesper kämpade på tappert, men dom räckte inte till. Det blev b-final där dom blev 6:a respektive 7:a. Johan G inledde på ett strålande sätt med två heatvinster och en fjärdeplats i kvalet. I finalen sedan så kom han på efterkälken redan från början och kämpade febrilt hela varvet och slutade på en sjätteplats.

bild

bild

-12 år

Den största klassen för dagen med fyra kvalheat. Alla fem åkarna gick vidare till semifinal. Andreas var vassast under kvalet. I semifinal 1 hamnade Andreas tillsammans med Lukas. Båda avancerade, AM blev tvåa och LM körde upp sig till den betydelsefulla fjärdeplatsen. I semifinal 2 gick Robin G vidare, Hannes nådde sånär en fjärdeplats. Casper slutade åtta. Hannes och Casper till b-final. I b-finalan så vurpade Hannes på första rakan, men han var raskt uppe igen och han kämpade in i mål. Casper som undvek kraschen drog fördel av den och blev sexa, totalt 14:e plats, Hannes 15:e plats. I a-finalen så kom Andreas iväg dåligt i starten. Han låg sexa in i första kurvan, men han segade upp sig igenom fältet och blev trea efter att hållt undan på sista rakan. Robin blev 4:a och Lukas blev 7:a.
Grattis Andreas till 3:e platsen.
bild?

bild

-16 år

I den här klassen så stod hoppet till Timmy. Skulle bli kul att se vad han kunde göra med tanke på att han varit skadad hela våren. I kvalet så blev han 3:a, 2:a och 3:a och en biljett till a-finalen var säkrad. I finalen så hade Timmy en tung start och han orkade aldrig hämta in försprånget, men en 5:e plats blev det iaf. Bra jobbat Timmy, ska bli kul att se i höst.
bild

bild.

17+

Den här klassen var tight och mycket rolig att titta på. Christoffer vann storstilat alla kvalheat. Jens blev 2:a, 2:a och 3:a. Bra kört så här långt. I a-finalen så tog Dennis Sjölander starten, men kraschade på den nya svåra dubbeln. Vips så låg Christoffer etta och Jens tvåa. Dom höll den ställningen ända in imål. Guld och silver….hur kul som helst.
Grattis Christoffer till segern och Jens till andra platsen.
bild

bild.

ELIT herrar

Robin var vår man här, men det blev en kort tävling för Robin. Den nya dubbeln på första rakan satte krokben för honom. I ett försök att hoppa så blev det för kort och han gick i med framhjulet och gjorde en volt och gick i backen. Ingen fara med honom men mörbultad. Det är bara att ta nya tag.

Bilder kommer…..kan ta någon vecka innan dom kommer.

//Lasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>