Upplandscup 3, Hallstavik

Lördag 13 juni

-7 år

I den här klassen hade vi 7 åkare för dagen. Två debutanter för dagen, Max Mattsson och Andrea Gustavsson. Strålande körning av samtliga där Jonte såg vass ut inför finalen. Sex st till final. För Andrea som körde sin första tävling och gjorde det jättebra blev det en fjärdeplats i b-finalen. A-finalen hann inte ens börja innan den tog slut för Jonte. Lätt att tappa balansen i det våta vädret och föll på grinden. Bättre gick det för Max som efter trevande körning, cyklade upp sig genom fältet till en strålande andraplats. Orion la beslag på plats 4 till 8.
Grattis Max till andraplatsen.

Max Mattsson, 2:a längst bort i bild

Max Mattsson, 2:a längst bort i bild

Totalen

Slutställningen i Upplandscupen, man måste varit med i alla tre tävlingar, var total dominans från Orion. Av sju stycken som fick slutpris, var det Orion på dom fem första platserna. Jonte 1:a, Alicha 2:a, Viktor 3:a, Liam 4:a och Richard 5:a. Jättekul!

8-9 år

Fem cyklister från Orion, varav tre debutanter. Jättekul med nya ansikten. Felix lyckades bäst med en fin fjärdeplats. En av debutanterna, Johan Jansson-Björk lyckades cykla till sig en femteplats, bra kämpat Johan. Santtu blev sjua och Jesper Larsson åtta. Ett otäckt fall förstörde Jespers dag. Melvin blev elva i sin debuttävling. Bra kämpat killar, ser redan fram mot nästa tävling.
Starten har gått i 8-9år.

Starten har gått i 8-9år

Totalen

Det var bara Felix som körde alla tre tävlingarna och han blev trea totalt, bra hojjat Felix.

10-11 år

En spännande klass som på förhand var oviss. Andreas och Lukas på samma poäng med samma placeringar och spännande blev det. Dom hamnade i var sitt heat, båda tog sig tämligen enkelt vidare till a-final. Det gjorde även Johan, Hannes och Martin. Tyngre för Pontus. Det blev b-final för han. I a-finalen så var det Lukas på bana 1, Andreas bana 2. Starten gick, killarna for iväg, men Lukas fick ett otäckt kast på cykeln redan efter 15 meter och gick i backen. Så var den dagen förstörd. En åttonde plats blev det för Lukas. Andreas tog en säker ledning och släppte den aldrig. Hannes tog en fin tredjeplats, Johan blev fyra och Martin blev sexa.
Grattis Andreas till segern och Hannes till tredjeplatsen.

Andreas i täten.

Andreas i täten.

Totalen

Fem Orion åkare bland dom sex första. Trippelt Orion på pallen. Vi gratulerar segraren Andreas, tvåan Lukas och trean Hannes till dom ädlare medaljerna. Johan slutade på en fjärdeplats totalt och Martin på en sjätte plats. Känns najs inför framtiden.

12-13 år

Där hade vi Robin Gunnarsson och Casper Berglin-åfeldt. Casper kämpade på så gott han kunde, men det blev en b-final och en slutlig elfte plats. För Robin så gick det bättre. Det blev en fin fjärdeplats för Robin.
Robin längst till vänster.

Robin längst till vänster.

Totalen

Casper slutade sjua och Robin på en fjärdeplats. Bra kämpat killar!

14+

Här blev det aldrig spännande. Robin gjorde vad som krävdes och vann hela tävlingen på ett bra sätt. Det som var mest positivt var att Timmy Cehlin blev fyra. Det var hans första tävling för året efter hans nyckelbensbrott i våras. Lovar gott. Christoffer slutade femma och Jens vann b-finalen.
Grattis Robin till segern.

Robin Mattsson, 12 och Jacob Nedler, 17 hoppar stora dubbeln.

Robin Mattsson, 12 och Jacob Nedler, 17 hoppar stora dubbeln

Totalen

I och med segern så blev Robin totasegrare i 14+. Christoffer blev femma och Jens blev sexa. Nu tar vi nya tag inför hösten.

//Lasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>